Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα στην ομιλία του Πάουελ. Πτώση πάνω από 3% για την Caterpillar και Home Depot. Ενισχύεται το αργό. Στο 2,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 26.091 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% χαμηλότερα στις 7.549 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,03% στις 2.796 μονάδες. 

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε πως η αμερικανική οικονομία παραμείνει ισχυρή, αλλά ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Στην εξαμηνιαία του ομιλία για την κατάσταση της νομισματικής πολιτικής, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας επισήμανε ότι αυτός και άλλοι αξιωματούχοι παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία της οικονομίας και είναι έτοιμοι να αλλάξουν πολιτική εφόσον χρειαστεί.

«Μολονότι θεωρούμε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι υγιής και οι προοπτικές ευνοϊκές, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κάποια αντίθετα ρεύματα και αντικρουόμενα μηνύματα» ανέφερε ο κ. Πάουελ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν 11% τον Δεκέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,08 εκατ. κατοικιών.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στο 1,23 εκατ. από 1,21 εκατ. τον Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό σημειώνει οριακή άνοδο 0,09% στα 55,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,08% στα 1.328 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,136 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 2,64%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Home Depot υποχωρεί 3,2%. H εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου 2,09 ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 2,16 δολάρια που προέβλεπαν οι επενδυτές. 

Πτώση 3,5% καταγράφει η μετοχή της Caterpillar, μετά την υποβάθμισή της σε «sell» από την UBS.

Απώλειες 2,5% σημειώνει η μετοχή της Tesla. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v