Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 2,9% για τον S&P

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 139 μονάδες. H μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από το Νοέμβριο για τον S&P. Επέστρεψε πάνω από τα 1.300 δολ. ο χρυσός.

Εβδομαδιαία κέρδη 2,9% για τον S&P

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν και τον γενικό γραμματέα εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχάιζερ.

Νωρίτερα, o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανέφερε ότι η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Κινέζο ομόλογο του, Σι Τζίνπινγκ, δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο Fox Business, η πολύαναμενόμενη συνάντηση θα γίνει «στα μέσα Απριλίου ή αργότερα».

Στο μεταξύ, νέα άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ανήλθε στις 97,8 μονάδες τον Μάρτιο από 93,8 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 95 μονάδες.

Επιπλέον, υψηλότερα κινήθηκε και η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, αλλά η άνοδος ήταν αρκετά μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Όπως ανακοίνωσε η Fed την Παρασκευή, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγράψει άνοδο 0,4% μετά από μεγάλη πτώση τον Ιούνιο.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,54% ή 139 μονάδες στις 25.848, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,5% στις 2.822 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 7.688 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones κέρδισε 1,6%, ο S&P 2,9% και ο Nasdaq 3,8%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+1,7%) και Boeing (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Coca Cola (-0,9%) και UnitedHealth (-0,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,2% στα 58,52 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.302 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, αργό και χρυσός κέρδισαν 4,4% και 0,3% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1321 δολ. από 1,1307 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v