Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο στήριξε την άνοδο στη Wall

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο. Αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Προβλημάτισε η απασχόληση. Πτώση για την τιμή του πετρελαίου. Υποχώρησε το δολάριο.

Το εμπόριο στήριξε την άνοδο στη Wall

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street μετά από δημοσίευμα των FT ότι οι Αμερικανοί και Κινέζοι εμπορικοί διαπραγματευτές έχουν επιλύσει τις περισσότερες διαφορές τους.

«Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο», ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ. «Το 90% της συμφωνίας έχει κλείσει, αλλά αυτό το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίνα εξακολουθεί να ζητάει από τις ΗΠΑ να αφαιρέσουν τους υπάρχοντες δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Ουάσιγκτον θέλει να συμφωνήσει η Κίνα σε έναν μηχανισμό που θα εγγυάται την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% ή 39 μονάδες στις 26.218, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,21% στις 2.873 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στις 7.895 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+2,3%) και Intel (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-1,5%) και Walgreens Boots (-1,2%).

Στο μεταξύ, στο μέτωπο της απασχόλησης, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 129.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο έναντι 170.000 θέσεων που προέβλεπαν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ερευνητικού οργανισμού ADP.

Επιπλέον, η ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Μάρτιο και άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο περίπου ετών, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου ISM.

Ο δείκτης ISM διολίσθησε στις 56,1 μονάδες τον Μάρτιο από 59,7 μονάδες τον Φεβρουάριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2017. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 58 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,2% στα 62,46 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε μόλις 0,1% στα 1.295 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1242 δολ. από 1,1207 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v