Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Alphabet «πλήγωσε» τον Nasdaq- Νέο ρεκόρ για S&P

Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. Τρίτο σερί ρεκόρ για τον S&P. Οριακή άνοδος για Dow Jones. «Βουτιά» 7,5% για τη μετοχή της Alphabet. «Άλμα» 6,3% για το πετρέλαιο τον Απρίλιο.

H Alphabet «πλήγωσε» τον Nasdaq- Νέο ρεκόρ για S&P

Πιέσεις ασκήθηκαν στον Nasdaq μετά τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά ετών για μετοχή της Alphabet (-7,5%).

Νωρίτερα, η μητρική της Google είχε ανακοινώσει αποτελέσματα α’ τριμήνου που προβλημάτισαν τους επενδυτές καθώς τα έσοδα του πρώτου τριμήνου δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $11,9 έναντι προσδοκιών για $10,61, ενώ τα έσοδα έφτασαν στα $36,34 δισ. έναντι πρόβλεψης για $37,33 δισ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το κόστος για να είναι η μηχανή αναζήτησής της η προεπιλεγμένη σε διάφορες τεχνολογικές εταιρείες ήταν $6,86 δισ. έναντι $7,26 που αναμενόταν.

Στον αντίποδα, τρεις φορές υψηλότερα κινήθηκαν τα κέρδη της General Electric (+4,3%) το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με βοήθεια από τις υψηλότερες πωλήσεις στο τμήμα αεροπορίας, πετρελαίου-φυσικού αερίου και υγείας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, που αποδίδονται στους μετόχους, αυξήθηκαν στα $954 εκατ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, από $261 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 11 σεντς από 3 σεντς, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Σε προσαρμοσμένη βάση, η GE κέρδισε 14 σεντς ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 2%, στα $27,29 δισ.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης η Apple θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική. Οι αναλυτές αναμένουν από την Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσεις αμετάβλητα τα επιτόκια, ωστόσο ιδιαίτερα βαρύτητα θα έχει η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής Τζέρομ Πάουελ.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% ή 38 μονάδες στις 26.592, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,1% στις 2.945 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,66% στις 8.107 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+2,8%) και Merck & Co (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-1,9%) και UnitedHealth (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 0,7% στα 63,91 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.285 δολ./oz.

Συνολικά τον Απρίλιο, το πετρέλαιο κέρδισε 6,3% ενώ ο χρυσός έχασε 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1218 δολ. από 1,1185 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v