Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε ρεκόρ ο S&P 500 μετά τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά την απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Άλμα 4,5% της Apple. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,49% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Συνεχίζει σε ρεκόρ ο S&P 500 μετά τη Fed

Άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 2,25% με 2,5% και ενώ τα αποτελέσματα της Apple ενθουσίασαν τους επενδυτές

Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,28% στις 26.664 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% υψηλότερα στις 8.127 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,22% στις 2.952 μονάδες. 

Οι αξιωματούχοι της Fed άφησαν το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο, ενώ επανέλαβαν την υπόσχεση να διατηρήσουν υπομονετική στάση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Fed αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας παραμένει εύρωστη, αλλά ταυτόχρονα ο πληθωρισμός είναι υποτονικός. Προβαίνοντας σε μια μικρή τροποποίηση του ανακοινωθέντος από την προηγούμενη συνεδρίαση, η κεντρική τράπεζα σημειώνει ότι ο πληθωρισμός «έχει υποχωρήσει και κινείται κάτω από το 2%». Τον Μάρτιο το ανακοινωθέν ανέφερε ότι η πώση του πληθωρισμού κάτω από το στόχο του 2% οφείλεται στις τιμές στην ενέργεια, ενώ επισήμανε ότι ο δομικός πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στο 2%.

H Apple ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 2,46 δολάρια και έσοδα στα 58 δισ. δολάρια έναντι 2,36 δολ. και 57,5 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ο τεχνολογικός κολοσσός είχε γνωστοποιήσει κέρδη ανά μετοχή στα 2,73 δολ. και έσοδα στα 61 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η διοίκηση ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 75 δισ. δολαρίων και αύξηση 5% στο μέρισμα τριμήνου στα 77 σεντς.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού πραγματοποιεί άλμα 4,5% στα 200 δολάρια.

Στο οικονομικό μέτωπο, η ADP δημοσίευσε στοιχεία που έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 275.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.Η μέτρηση ήταν πολύ υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Econoday, οι οποίοι ανέμεναν 180.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποίησης διολίσθησε στις 52,8 μονάδες τον περασμένο μήνα από 55,3 τον Μάρτιο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2016.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 54,7 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της CVS Health ενισχύεται 3,9%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,1% στα 63,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.283 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,222 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερο στο 2,49%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v