Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Διαγράφει πάνω από 500 μονάδες ο Dow Jones. Πτώση 1,7% για το αργό. Στο 2,47% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Στο «κόκκινο» η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Απώλειες καταγράφουν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, καθώς η επιστροφή των ανησυχιών για ενδεχόμενη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας έχει επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 2% ή 540 μονάδες στις 25.896 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,3% χαμηλότερα στις 7.934 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,98% στις 2.874 μονάδες. 

Την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Κίνα με αύξηση στους δασμούς την ερχόμενη Παρασκευή αν δεν κλείσει η συμφωνία, πυροδοτώντας ένα sell-off στις παγκόσμιες αγορές.

«Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα των εμπορικών διαπραγματεύσεων. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, αυτό θα ερμηνευτεί με αρνητικό τρόπο από τις αγορές», σημείωσε αναλυτής της BNY Mellon Lockwood Advisors στο Reuters.

Τα στοιχεία της Κομισιόν για την ανάπτυξη και το χρέος της Ιταλίας συντέλεσαν στην περαιτέρω επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος, ασκώντας καθοδικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ανήλθαν στα 7,49 εκατ. τον Μάρτιο. Τον Φεβρουάριο είχαν υποχωρήσει στο χαμηλό εννιά μηνών των 7,14 εκατ., εν μέσω πιέσεων από την πρωτοφανή κακοκαιρία και το «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,7% στα 61,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα, στα 1.282 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1185 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,47%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ιnternational Group πραγματοποίησε άλμα 4,8%, μετά την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Πτώση 4,1% σημείωσε η μετοχή της Pharmaceuticals. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των εισηγμένων ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, το 75% των εταιρειών του S&P 500 εμφάνισαν κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων.

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών υπό το βάρος της πτώσης του πετρελαίου. Η Chevron διολισθαίνει 1%, ενώ απώλειες 1,3% σημειώνει η μετοχή της ExxonMobil. 

Πτώση 1,6% σημειώνει η μετοχή της Boeing, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v