Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακή άνοδο σημείωσε ο Dow Jones ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Παραμένει η αβεβαιότητα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Άνοδος για το πετρέλαιο. Στο 2,48% το 10ετές ομόλογο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στη Wall Street παρά τη δήλωση της εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς για ενδείξεις ότι «το Πεκίνο ενδιαφέρεται να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία» με τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στο Twitter, η «Κίνα μόλις μας ενημέρωσε ότι έρχονται (ο αντιπρόεδρος) στις ΗΠΑ για να κλείσουν συμφωνία».

Στο μεταξύ, προβληματισμό προκάλεσε η προειδοποίηση του Πεκίνου ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον προχωρήσει σε αύξηση δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών την Παρασκευή.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,01% ή 2 μονάδες στις 25.967, ο S&P σημείωσε πτώση 0,16% στις 2.879 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,26% στις 7.943 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των United Technologies (+1,2%) και Walgreens Boots (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-2,5%) και Caterpillar (-1,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 62,12 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.281 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1193 δολ. από 1,1191 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v