Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με το εμπόριο στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,44% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, εν μέσω αντιφατικών μηνυμάτων για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 26.050 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,28% υψηλότερα στις 2.890 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,3% στις 7.987 μονάδες. 

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίς την Τετάρτη ότι οι δασμοί σε κινεζικές εισαγωγές $200 δισ. θα αυξηθούν από 10% στο 25%. Η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «η Κίνα μόλις μας ενημέρωσε ότι έρχονται (ο αντιπρόεδρος) στις ΗΠΑ για να κλείσουν συμφωνία».

Μια ώρα περίπου αργότερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς επιβεβαίωσε το tweet του Tραμπ, λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν λάβει σήμα ότι το Πεκίνο ενδιαφέρεται να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,1% στα 61,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.288 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1203 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,44%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Lyft διολισθαίνει 3%, καθώς η ανταγωνίστρια του Uber ανακοίνωσε μεγάλη ζημία για το τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v