Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Στο κόκκινο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq (-1,46%). Πτώση 3,2% για τη μετοχή της Apple. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας δείχνουν να έχουν παγώσει.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι δύο κυβερνήσεις πλησίαζαν «σε μια πολύ δυνατή συμφωνία- είχαμε μια καλή συμφωνία- και τότε οι Κινέζοι την τροποποίησαν. Και τότε είπα εντάξει, θα επιβάλλουμε δασμούς στα προϊόντα τους».

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι η όποια συμφωνία κλειστεί ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο για το εμπόριο δεν μπορεί να είναι «50-50».

Στο μεταξύ, η Google αποφάσισε να αποκλείσει τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Παράλληλα, επανήλθαν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε την Τεχεράνη μέσω Twitter ότι μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα σημάνει το «επίσημο τέλος» του Ιράν.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,33% ή 84 μονάδες στις 25.676, ο S&P σημείωσε πτώση 0,67% στις 2.840 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,46% στις 7.702 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2%) και Verizon (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (-3,2%) και Intel (-2,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 0,5% στα 63,10 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.277 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το ευρώ στο 1,1167 δολ. από 1,1162 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v