Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq (+1%). Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο. Στο 2,43% το 10ετές ομόλογο στις ΗΠΑ.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Ανέκαμψε η Wall Street μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να δώσει παράταση τριών μηνών στη συνεργασία των αμερικανικών επιχειρήσεων με τη Huawei, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά.

Στο μεταξύ, ο αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπάλαρντ υποστήριξε ότι οι εμπορικές εντάσεις με την Κίνα πρέπει να διαρκέσουν πολύ καιρό για να επιφέρουν πραγματικό πλήγμα στην αμερικανική οικονομία.

«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ είναι μια τόσο μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία που ο αντίκτυπος σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας θα είναι σχετικά μικρός» ανέφερε ο Μπάλαρντ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Στη στεγαστική αγορά, πτώση σημείωσαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο μετά από βουτιά 4,9% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τη National Association of Realtors, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,4%, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,19 εκατ. τον περασμένο μήνα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στα 5,35 εκατ.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,77% ή 197 μονάδες στις 25.877, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,85% στις 2.864 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,08% στις 7.785 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+2,2%) και Apple (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-0,9%) και Coca Cola (-0,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,2% στα 62,99 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.273 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1162 δολ. από 1,1167 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v