Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 2,07% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Νέα άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση επιτοκίων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,2% στις 26.006 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,7% υψηλότερα στις 7.747 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 2.877 μονάδες. 

Για την εβδομάδα, ο Dow Jones αναμένεται να κλείσει με κέρδη πάνω από 5%, ο S&P 500 οδεύει προς άνοδο 4,8% και ο Nasdaq 4%.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Μάιο δημιουργήθηκαν 75.000 νέες θέσεις εργασίας από 224.000 τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν πολύ μικρότερη πτώση, στις 185.000.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,6%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε σχέση με τον Μάιο του 2018 διαμορφώθηκε 3,1% υψηλότερα.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε αμετάβλητο στο 62,8%.

Tα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας αυξάνουν τις προσδοκίες για επικείμενη μείωση επιτοκίου από τη Fed. Με βάση την αγορά των futures, η πιθανότητα μείωσης του επιτοκίου τον Ιούνιο είναι στο 31% και τον Ιούλιο στο 72%.

«Είναι μια έκθεση για την απασχόληση που θα αρέσει στα “περιστέρια”, καθώς στηρίζει το επιχείρημα για μείωση επιτοκίων πέρα από εμπορικούς και πολιτικούς λόγους, οι οποίοι δεν είναι ούτως ή άλλως μέρος της εντολής της Fed» αναφέρει ο αντιπρόεδρος επενδυτικής στρατηγικής της E-Trade.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 0,2% στα 52,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.347 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,132 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,07%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Barnes & Nobles πραγματοποιεί άλμα 12%. Το hedge fund Elliot Management επιβεβαίωσε ότι θα αγοράσει την εκδοτική εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v