Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To εμπόριο έδωσε ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τον τεχνολογικό δείκτη να κερδίζει τις εντυπώσεις. Πτώση για τον χρυσό μετά από οχτώ ανοδικές μέρες. Από χαμηλό 21 μηνών ανέκαμψε το yield του 10ετούς.

To εμπόριο έδωσε ώθηση στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για το εμπόριο.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή των ΗΠΑ και του Μεξικού κατέληξαν σε συμφωνία για το μεταναστευτικό, η οποία προβλέπει πως οι μεξικανικές αρχές θα λάβουν «σθεναρά μέτρα» για να περιοριστούν οι ροές μεταναστών κυρίως από κράτη της κεντρικής Αμερικής που θέλουν να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ απειλούσε ότι θα επέβαλε από τη Δευτέρα δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγονται στη χώρα του, που θα ανέρχονταν στο 5% και θα αυξάνονταν κατά 5% κάθε μήνα ωσότου να φθάσουν το 25% τον Οκτώβριο, αν οι μεξικανικές αρχές δεν αναλάμβαναν δράση για να ανακόψουν τις αυξημένες ροές μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Στο άλλο εμπορικό μέτωπο, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη Δευτέρα την πεποίθηση ότι η Κίνα θα καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, διότι το Πεκίνο έχει ανάγκη μια συμφωνία. Υπογράμμισε επίσης ότι η Huawei μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της συμφωνίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει την απόφαση του σχετικά με την επιβολή περαιτέρω δασμών στο Πεκίνο, μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του στην Ιαπωνία, αργότερα αυτόν τον μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,3% ή 78 μονάδες στις 26.062, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,46% στις 2.886 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,05% στις 7.823 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,4%) και Intel (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των United Technologies (-3%) και McDonalds (-2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,1% στα 53,92 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,3% στα 1.329 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1318 δολ. από 1,1335 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανέκαμψε από το χαμηλό 21 μηνών, σημειώνοντας άνοδο πέντε μονάδες βάσης στο 2,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v