Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, οδεύοντας σε αρνητικό κλείσιμο μετά από έξι ημέρες κερδών. Yποχωρεί ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,15% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, απειλώντας να βάλουν τέλος στο ράλι των τελευταίων έξι συνεδριάσεων.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,17% στις 26.022 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,22% στις 7.806 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,2% στις 2.880 μονάδες. 

Οι αμερικανικές μετοχές είχαν ακολουθήσει αρχικά την ανοδική πορεία των διεθνών αγορών, την οποία οι αναλυτές είχαν αποδώσει σε δημοσιεύματα του κινεζικού τύπου σχετικά με νέα μέτρα τόνωσης της κινεζικής οικονομίας.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού κινήθηκαν υψηλότερα για δεύτερο μήνα, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο στο κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία και τα κέρδη σε μία σειρά υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,1%, μετά τα κέρδη 0,2% του Απριλίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν 1,8%, μετά την άνοδο κατά 2,2% που είχαν καταγράψει τον Απρίλιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές θα αυξηθούν 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,9% υψηλότερα στα 53,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ υποχωρεί 0,1% στα 1.327 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v