Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε από τα ρεκόρ η Wall μετά τις απειλές Τραμπ στην Κίνα

Η αμερικανική αγορά δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα ρεκόρ μετά τις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς. Ισχυρή άνοδος για το δολάριο. Κέρδη 1,9% για την Goldman Sachs. Βούτηξε 4,2% το αργό.

Υποχώρησε από τα ρεκόρ η Wall μετά τις απειλές Τραμπ στην Κίνα

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα επανέφεραν τους φόβους για αδιέξοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και οδήγησαν τους δείκτες χαμηλότερα. 

Ο Dow Jones, ο οποίος ως το μέσο της συνεδρίασης σημείωνε μικρά κέρδη, υποχώρησε τελικά κατά 0,09% στις 27.335 μονάδες. Με πτώση 0,34% έκλεισε ο S&P 500 στις 3.004 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 0,3% στις 8.222 μονάδες.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε με την Κίνα στο εμπόριο, μπορεί να βάλουμε δασμούς σε επιπλέον αγαθά αξίας $325 δισ. αν θέλουμε» προειδοποίησε ο Τραμπ σε δηλώσεις που έκανε σε κυβερνητική σύσκεψη. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η Κίνα θα έπρεπε να αγοράζει αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, αλλά δεν το κάνει. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, τα οποία εμφάνισαν μια ανάμεικτη εικόνα.

Μολονότι και οι τρεις τράπεζες, όπως και η Citi χθες, ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, η γενικότερη τάση «ήταν η επιβράδυνση στην ανάπτυξη των δανείων, υποτονικά έσοδα από trading και συρρίκνωση των περιθωρίων», όπως δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs σημείωσε άνοδο 1,9%, η JP Morgan ενισχύθηκε 1,2%, ενώ η Wells Fargo υποχώρησε 3%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, σημειώνοντας άνοδο 0,4% τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν κέρδη 0,1%.

Την ίδια στιγμή, αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο, καθώς η άνοδος της μεταποίησης αντιστάθμισε την πτώση στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Στα εμπορεύματα, βαριές απώλειες κατέγραψε το αργό πετρέλαιο, μετά τις δηλώσεις Ιρανών και Αμερικανών αξιωματούχων που δημιούργησαν ελπίδες για μια πιθανή επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.  Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βούτηξε 4,2% στα 57,09 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,5%, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, τα οποία αποτυπώνουν μια θετική εικόνα για την αμερικανική οικονομία και περιορίζουν έτσι τις προσδοκίες για «βαθιά» μείωση επιτοκίου από τη Fed τον Ιούλιο.

Ομοίως, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις άσκησαν ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να σκαρφαλώνει στο 2,13%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v