Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Πτώση σημείωσαν οι δείκτες, υποχωρώντας ακόμα περισσότερο από τα ρεκόρ της Δευτέρας. Άλμα 0,9% για τον χρυσό, σε υψηλό έξι ετών. Στο 2,06% βούτηξε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου και στις εξελίξεις από το εμπορικό μέτωπο. 

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,44% στις 27.219 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,46% χαμηλότερα στις 8.185 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,65% στις 2.985 μονάδες. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη $7,3 δισ. ή 74 σεντς ανά μετοχή, καταγράφοντας άνοδο 8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, από $6,47 δισ. ή 63 σεντς ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν 71 σεντς.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 2%, στα $23,08 δισ. από $22,55 ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τα $23,11 δισ.

Η μετοχή της αμερικανικής τράπεζας ενισχύεται 1,1% στα 29 δολάρια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών κινήθηκαν καθοδικά κατά 0,9%, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,253 εκατ. μονάδων, τον περασμένο μήνα, καθώς η ανάκαμψη των μονοκατοικιών αντισταθμίστηκε από την πτώση των πολυκατοικιών, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση των ενάρξεων, στις 1,261 εκατ. κατοικίες τον Ιούνιο.Η κατασκευή μονοκατοικιών, που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αυξήθηκε 3,5%, στο μέγεθος των 847.000 τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με «μέτριο» ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, με ένα γενικά «θετικό» outlook παρά τους τριγμούς από την εμπορική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

Η απασχόληση ενισχύθηκε και οι εταιρείες αντιμετώπισαν δυσκολίες στην κάλυψη των ανοικτών θέσεων εργασίας, αναφέρει η έκθεση. «Το outlook για τους επόμενους μήνες ήταν γενικά θετικό, με προσδοκίες για συνέχιση της μέτριας ανάπτυξης παρά τις διάχυτες ανησυχίες για τον πιθανό αρνητικό αντίκτυπο από την αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο» επισημαίνεται.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό έξι ετών, λαμβάνοντας ώθηση από την σταθεροποίηση του δολαρίου και τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούλιο.Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε 0,9% υψηλότερα στα 1.423 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες 1,74% κατέγραψε το αργό πετρέλαιο στα 56,4 δολάρια το βαρέλι. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του ευρώ μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1227 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v