Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο. Υποχωρούν αργό και χρυσός. Βουτιά 10% για το Netflix. Στο 2,06% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 27.163 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% χαμηλότερα στις 8.178 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,06% στις 2.982 μονάδες. 

Στο ταμπλό, βουτιά 10% πραγματοποιεί η μετοχή του Netflix, καθώς τα στοιχεία που ανακοίνωσε ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. 

Η δημοφιλής πλατφόρμα συνεχούς ροής video streaming πρόσθεσε 2,7 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο. To νούμερο ήταν αρκετά χαμηλότερα από το guidance, σύμφωνα με το οποίο θα πρόσθετε 5 εκατ. συνδρομητές. Η πρόβλεψη της Wall Street έκανε λόγο για 5,1 εκατ. νέους χρήστες.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως οι συνομιλίες της Κίνας με τις ΗΠΑ πρόκειται να αρχίσουν ξανά. Ωστόσο η Wall Street Journal μετέδωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι σίγουρη για το πώς θα απαντήσει στις απαιτήσεις του Πεκίνου να χαλαρώσει τις κυρώσεις στη Huawei. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 8.000, τις επτά μέρες που ολοκληρώθηκαν στις 13 Ιουλίου, φτάνοντας στις 216.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,44% στα 56,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,22% χαμηλότερα, στα 1.420 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή άνοδο έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,121 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v