Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ΑΕΠ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για το ΑΕΠ. Άλμα 10% για την Alphabet. Κέρδη 6% για το Twitter. Ενισχύεται το δολάριο.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ΑΕΠ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά κέρδη τεχνολογικών εταιρειών όπως η Alphabet και η Intel, ενώ η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με σημαντικά υψηλότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό.

O Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 27.170 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 8.311 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 3.017 μονάδες. 

Η Alphabet, η μητρική της Google, ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων, καθώς και ένα τεράστιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους $25 δισ. 

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή $14,21 έναντι πρόβλεψης για $11,30, ενώ συνολικά τα κέρδη μετά τους φόρους έφτασαν τα $9,9 δισ.

Τα έσοδα ανήλθαν στα $38,94 δισ. από $38,15 που αναμένονταν. 

Η μετοχή της Alphabet καταγράφει ράλι 10%. 

Άλμα 4% πραγματοποιεί η Intel, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι 6% σημειώνει η μετοχή του Twitter. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε έσοδα 841 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 18% σε ετήσια βάση και καλύτερα του αναμενομένου, ανακοίνωσε το Twitter για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού του έτους. Τα διαφημιστικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 727 εκατ. δολάρια και ενισχύθηκαν κατά 21% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2018. Εν τω μεταξύ, ο μέσος αριθμός ενεργών χρηστών ανήλθε σε 139 εκατ. σε καθημερινή βάση και εμφάνισε αύξηση 14% σε ετήσια βάση.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 1,8%.

Η επίδοση αποδίδεται στην αυξημένη προσωπική κατανάλωση, καθώς και στις ενισχυμένες δαπάνες σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, που αντιστάθμισαν τη συρρίκνωση που κατέγραψαν οι εξαγωγές και οι επενδύσεις μη κατοίκων.

Σημειώνεται πως στο δεύτερο τρίμηνο οι αμερικανικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά 5,2% σε ετήσια βάση, με τις εξαγωγές υπηρεσιών να πλήττονται περισσότερο καθώς υποχώρησαν κατά 5,6%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,89% στα 56,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,33% στα 1.419 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται σε 1,113 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v