Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη ημέρα οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου. Κάτω από τις 8000 μονάδες ο Nasdaq. Άνοδος πάνω από 1% για τον χρυσό. Στο 1,88% η απόδοση του 10ετούς.

Νέα πτώση στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, καθώς η επιβολή από τις ΗΠΑ επιπρόσθετων δασμών στην Κίνα ασκεί πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επιβάλει επιπρόσθετο δασμό 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων.

«Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ΗΠΑ θα αρχίσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν έναν μικρό επιπρόσθετο δασμό 10% στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά και προϊόντα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας, αξίας 300 δισ. δολαρίων. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα 250 δισ. δολάρια που επιβαρύνονται ήδη με δασμό 25%», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει στις 20:45 ανακοίνωση σχετικά με το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Dow Jones κινείται 1% χαμηλότερα στις 26.329 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,5% στις 7.979 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 1% στις 2.923 μονάδες. 

Οι μετοχές δέχονται πιέσεις και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η απασχόληση στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, ενώ οι μισθοί σημείωσαν ήπια άνοδο. 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ 164.000 νέες θέσεις εργασίας από 193.000 τον Ιούνιο. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 3,7%.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 3,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο επιχειρεί να ανακάμψει από τη χθεσινή βουτιά του 8%, καταγράφοντας κέρδη 3,2% στα 55,7 δολάρια το βαρέλι. Άνοδο 0,9% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.445 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1095 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,875%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Exxon Mobil κινείται 1,3% χαμηλότερα στα 71 δολάρια το βαρέλι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v