Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Απώλειες για δεύτερη σερί συνεδρίαση σημείωσαν οι S&P και Nasdaq. Πτώση μόλις 23 μονάδων για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο η Fed και το εμπόριο. Υποχώρησε η μετοχή της Apple. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street καθώς η προειδοποίηση Τραμπ προς την Κίνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για συμφωνία στις επικείμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις στη Σαγκάη.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε νωρίτερα την Κίνα να μην περιμένει να τελειώσει η πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο για να οριστικοποιήσει μια εμπορική συμφωνία, λέγοντας ότι εάν κερδίσει την επανεκλογή του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020, το Πεκίνο θα λάβει μια χειρότερη συμφωνία ή ακόμα και καμία συμφωνία.

«Το πρόβλημα με το ότι περιμένουν… είναι πως εάν και όταν κερδίσω, η συμφωνία που θα λάβουν θα είναι πολύ σκληρότερη από αυτό που διαπραγματεύονται τώρα… ή και καμία συμφωνία», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, αυτή τη φορά στη Σανγκάη.

Στο μεταξύ ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed με τους επενδυτές να προβλέπουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, την πρώτη μετά την αμερικανική χρηματοοικονομική κρίση.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε αδύναμος και τον Ιούνιο, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίου από τη Fed την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε άνοδο 1,4%. Η μέτρηση αυτή είναι πολύ κάτω από τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,09% ή 23 μονάδες στις 27.198, ο S&P σημείωσε πτώση 0,26% στις 3.013 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,24% στις 8.273 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Procter & Gamble (+3,8%) και Boeing (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Pfizer (-6,4%) και Intel (-1,6%).

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης η Apple (-0,4%) θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 2% στα 58,05 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,7% στα 1.429 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1157 δολ. από 1,1145 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v