Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με εμπόριο και Fed στο επίκεντρο

Δεύτερη ημέρα απωλειών στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Κέρδη για χρυσό και αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,05% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Πτώση στη Wall Street με εμπόριο και Fed στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, καθώς η εικόνα των αποτελεσμάτων τριμήνου παραμένει ανάμεικτη και η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν δείχνει να προχωράει.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,45% στις 27.115 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,52% χαμηλότερα στις 8.250 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,48% στις 3.006 μονάδες. 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην Κίνα, προειδοποιώντας το Πεκίνο να μην περιμένει να τελειώσει η πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο για να οριστικοποιήσει μια εμπορική συμφωνία.

«Το πρόβλημα με το ότι περιμένουν… είναι πως εάν και όταν κερδίσω, η συμφωνία που θα λάβουν θα είναι πολύ σκληρότερη από αυτό που διαπραγματεύονται τώρα… ή και καμία συμφωνία», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, αυτή τη φορά στη Σανγκάη.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα φάνηκε να υπαναχωρεί στη δέσμευσή της να αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, κάτι που σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους θα μπορούσε να είναι μια κίνηση καλής θέλησης και να εντάσσεται στην όποια τελική συμφωνία.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε άνοδο 1,4%. Η μέτρηση αυτή είναι πολύ κάτω από τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.

Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη την ευμετάβλητη κατηγορία της ενέργειας και των τροφίμων, κινήθηκε 0,2% υψηλότερα σε μηνιαία βάση και 1,6% σε ετήσια.

Άνοδο 0,3% κατέγραψε τον Ιούνιο η προσωπική κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα, σημειώνοντας άνοδο 0,5%, ενώ ο δείκτης αποταμίευσης αυξήθηκε στο 8,1% από 8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,42% στα 57,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,65% στα 1.429 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ σημειώνει κέρδη 0,35% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,114 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,058%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Under Armour βουτάει 13% στα 21 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2017, καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών υποβάθμισε το outlook για τις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v