Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall μετά τους δασμούς στην Κίνα

Απότομη βουτιά πραγματοποίησαν οι δείκτες μετά την ανακοίνωση Τραμπ ότι επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές. Σε ελεύθερη πτώση το αργό, υποχωρεί 7%. Στο 1,88% το αμερικανικό 10ετές.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall μετά τους δασμούς στην Κίνα

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι αμερικανικές μετοχές, διαγράφοντας κέρδη 1%, μετά την αναπάντεχη ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν επιπλέον δασμό 10% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,49% στις 26.726 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 8.158 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,4% στις 2.968 μονάδες.  

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετο δασμό 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 300 δισ. δολαρίων από τις 1 Σεπτεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων.

«Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ΗΠΑ θα αρχίσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν έναν μικρό επιπρόσθετο δασμό 10% στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά και προϊόντα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας, αξίας 300 δισ. δολαρίων. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα 250 δισ. δολάρια που επιβαρύνονται ήδη με δασμό 25%» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διέγραψε τα κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ το γεν εκτινάχτηκε, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή καταφύγια. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 7% στα 54,60 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τις ήδη μεγάλες απώλειες μετά το tweet του Τραμπ. Στον αντίποδα, ο χρυσός γύρισε σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας κέρδη 0,2% στα 1.444 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολίσθησε κάτω από το 1,9%, στο 1,88%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v