Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Κέρδη πάνω από 1% σημειώνουν οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Υποχωρεί ο χρυσός. Απώλειες για το γεν. Στο 1,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Αλμα 3,8% για Intel.

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα να συνεχίσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,29% στις 26.700 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,26% υψηλότερα στις 8.078 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,04% στις 2.968 μονάδες. 

Ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και τα μέρη συμφώνησαν οι συνομιλίες τους για το εμπόριο να επαναληφθούν σε επίπεδο υπουργών στην Ουάσινγκτον «τις προσεχείς εβδομάδες», ανέφεραν οι υπηρεσίες του USTR σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης [τοπική ώρα· ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας].

Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι οι κορυφαίοι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους, με σκοπό να συναφθεί διμερής συμφωνία για το εμπόριο «στις αρχές Οκτωβρίου» στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις, που θεωρητικά θα επαναλαμβάνονταν τον τρέχοντα μήνα, θα γίνουν μετά την αμοιβαία επιβολή -από την 1η Σεπτεμβρίου- νέων επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 195.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 1.000 στις 217.000 την εβδομάδα που έληξε στις 31 Αυγούστου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν πτώση στις 213.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ενισχύθηκε κατά 1.500, στις 216.250.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,39% στα 56,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,89% χαμηλότερα στα 1.546 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο έξι μονάδων βάσης, στο 1,53%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel σημειώνει άνοδο 3,8%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v