Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και S&P 500 να οδεύουν για τριμηνιαία κέρδη. Υποχωρεί πάνω από 1% το αργό. Πτώση 2% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 26.989 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,89% υψηλότερα στις 8.009 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,69% στις 2.981 μονάδες. 

O βιομηχανικός δείκτης οδεύει για μηνιαία κέρδη 1%, ενώ αναμένεται να καταγράψει το τρίτο διαδοχικό θετικό τρίμηνο, όπως και ο S&P 500. O Nasdaq βρίσκεται περίπου 1% χαμηλότερα από την αρχή του μήνα και οδεύει προς την πρώτη τριμηνιαία πτώση από το 2019. 

Την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούν τρόπους να περιορίσουν τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, δημοσιογράφος του Bloomberg ανέφερε σε ξεχωριστό tweet ότι η κυβέρνηση εξετάζει ενδεχόμενη διαγραφή κινεζικών εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Τη Δευτέρα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου χαρακτήρισε το δημοσίευμα «fake news». «Αυτή την ιστορία που εμφανίστηκε στο Bloomberg τη διάβασα με πολύ μεγαλύτερη προσοχή από την προσοχή με την οποία την έγραψαν», δήλωσε στο CNBC ο κ. Ναβάρο. «Πάνω από το μισό κομμάτι ήταν εντελώς ανακριβές ή απλά λάθος» πρόσθεσε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,9% στα 54,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 2% χαμηλότερα, στα 1.474 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0895 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο μιας μονάδας βάσης στο 1,702%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Merch σημειώνει άνοδο 2%, ενώ κέρδη 2,5% καταγράφει η μετοχή της Apple, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v