Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδοφόρο το τρίμηνο για τους Dow Jones και S&P

Άνοδο για δεύτερο σερί τρίμηνο σημείωσαν οι Dow Jones και S&P. Πτώση 3,3% για το πετρέλαιο. Κάτω από τα 1500 δολ./oz ο χρυσός. Στο 1,67% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Κερδοφόρο το τρίμηνο για τους Dow Jones και S&P

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με το εμπόριο να παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, «fake news” χαρακτήρισε το δημοσίευμα που ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα περιορίσει τις επενδύσεις των κινεζικών εταιρειών στις ΗΠΑ, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου, Πέτερ Ναβάρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Bloomberg δημοσίευσε ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούν τρόπους να περιορίσουν τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, με δημοσιογράφο να αναφέρει σε ξεχωριστό tweet ότι η κυβέρνηση εξετάζει ενδεχόμενη διαγραφή κινεζικών εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

«Αυτή την ιστορία που εμφανίστηκε στο Bloomberg τη διάβασα με πολύ μεγαλύτερη προσοχή από την προσοχή με την οποία την έγραψαν» δήλωσε στο CNBC ο κ. Ναβάρο. «Πάνω από το μισό κομμάτι ήταν εντελώς ανακριβές ή απλά λάθος» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του επόμενου μήνα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να ξεκινήσουν νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,36% ή 96 μονάδες στις 26.916, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,5% στις 2,976 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,75% στις 7.999 μονάδες.

Στο τρίμηνο οι Dow Jones και S&P κέρδισαν 1,2% ενώ ο Nasdaq έχασε μόλις 0,1%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+2,4%) και Nike (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-1,1%) και Pfizer (-0,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 3,3% στα 54,07 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 2,2% στα 1.475 δολ./oz.

Συνολικά τον Σεπτέμβριο, πετρέλαιο και χρυσός υποχώρησαν 1,9% και 3,7% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,0902 δολ. από 1,0942 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v