Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές πέριξ των ρεκόρ στη Wall Street

Ηπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος για τον χρυσό. Ράλι 12% για την HP.

Οριακές μεταβολές πέριξ των ρεκόρ στη Wall Street

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά την Τετάρτη μετά τα τα νέα επίπεδα ρεκόρ στα οποία έκλεισαν οι δείκτες στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,08% στις 27.469 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 8.411 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,06% στις 3.072 μονάδες. 

Oι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν περαιτέρω σημάδια αποκλιμάκωσης στην εμπορική κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Οι δύο πλευρές εργάζονται προς την ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» μιας εμπορικής συμφωνίας, με το Πεκίνο να πιέζει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να άρει περισσότερους δασμούς. 

Οι μετοχές έκλεισαν χθες σε νέα επίπεδα ρεκόρ, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών ανέκαμψε τον Οκτώβριο, μετά την υποχώρηση σε χαμηλό τριών ετών τον Σεπτέμβριο. 

Ο Dow Jones έχει καταγράψει κέρδη 18% από την αρχή του έτους μετά από ράλι 3,3% τον περασμένο μήνα. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη από 22% φέτος, ενώ μόνο τον περασμένο μήνα ενισχύθηκε 4%. 

Οι Qualcomm, TripAdvisor και  Papa John’s είναι μερικές από τις εταιρείες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα σημείωσε πτώση 0,3% από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η παραγωγικότητα θα αναπτυχθεί κατά 0,9%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,1% στα 57,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,33% στα 1.488 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,108 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,825%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της HP πραγματοποιεί άλμα 12% μετά την είδηση πως η Xerox σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς.

Άνοδο 3,5% σημειώνει η μετοχή της CVS Health, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v