Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τα ρεκόρ η Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες, παραμένοντας σε επίπεδα-ρεκόρ. Πτώση πάνω από 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Κρατάει τα ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διευρύνοντας τα χθεσινά ρεκόρ, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,1% στις 27.486 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,03% στις 8.435 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,01% υψηλότερα, στις 3.078 μονάδες. 

Οι Financial Times μετέδωσαν ότι στελέχη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούν την ενδεχόμενη άρση επιπλέον δασμών σε αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα, εν είδει παραχώρησης για να οριστικοποιηθεί η σύναψη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, ο Λευκός Οίκος εξετάζει πιο συγκεκριμένα την ακύρωση δασμών που έχουν επιβληθεί ήδη σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 112 δισ. δολαρίων όπως ρούχα, οικιακές συσκευές και οθόνες υπολογιστών, που ανέρχονται στο 15%, και τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε στα 52,5 δισ. δολάρια από τα $55 δισ. τον Αύγουστο, ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με την πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch.

Ωστόσο, ακόμα και μετά την πτώση του Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά να εμφανίσουν ακόμα μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα το 2019 από ό,τι το 2018.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,19% υψηλότερα στα 57,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,2% στα 1.492 δολάρια ανά ουγgιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ σημειώνει οριακή πτώση έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,109 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται έξι μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,84%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Uber πραγματοποιεί βουτιά 9%, σε ιστορικό χαμηλό.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v