Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Τα κέρδη των Boeing και Walgreens σπρώχνουν τον Dow Jones σε θετικό έδαφος. Απώλειες 1,5% για το αργό. Στο 1,94% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται μετοχές τη Δευτέρα καθώς τα ισχυρά κέρδη των Boeing και Walgreens δίνουν ώθηση στον Dow Jones.

O βιομηχανικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,08% στις 27.702 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,53% στις 8.430 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,48% στις 3.077 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ τα πηγαίνουν «πολύ καλά», αλλά προειδοποίησε ότι τα δημοσιεύματα για άρση των δασμών δεν είναι ακριβή, βάζοντας στον πάγο το ράλι που είχε οδηγήσει τις μετοχές σε ιστορικά υψηλά. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,5% στα 56,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.461 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,103 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,94%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walgreens καταγράφει άνοδο 6%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η KKR έχει προσεγγίσει τον φαρμακευτικό κολοσσό για μια πιθανή εξαγορά. 

Άλμα 4,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση του αεροναυπηγικού κολοσσού ότι βλέπει επιστροφή των 737 MAX στους αιθέρες τον Ιανουάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v