Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τo εμπόριο

Σε νέα υψηλά κινούνται οι τρεις δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας Κίνας-ΗΠΑ. Στο 1,89% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί ο χρυσός και το γεν. Άλμα 5,6% για την Qualcomm.

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τo εμπόριο

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον για άρση των υφιστάμενων δασμών.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,9% στις 27.744 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,73% υψηλότερα στις 8.471 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,54% στις 3.093 μονάδες. 

Όπως ανακοίνωσε το Πεκίνο, Κίνα και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να απομακρύνουν τους δασμούς σε διαφορετικές φάσεις και αναλογικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθεί, στην πρώτη φάση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας.

«Αυτό προκαλεί αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία σε κάποιο σημείο», δήλωσε αναλυτής στο Reuters. «Απομακρύνει ένα πέπλο αβεβαιότητας και δίνει στην αγορά το πράσινο φως για ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου» πρόσθεσε. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 211.000 την εβδομάδα που έληξε στις 2 Νοεμβρίου από 219.000 την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 215.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,67% μετά την αναπάντεχη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ο χρυσός υποχωρεί 0,49% στα 1.485 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή πτώση έναντι του ευρώ, ενώ καταγράφει άνοδο έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,106 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται επτά μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,88%.

Στο ταμπλό, η και η Caterpillar ενισχύονται πάνω από 1%.

Η μετοχή της Qualcomm πραγματοποιεί άλμα 5,6% μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ράλι 9% καταγράφει η μετοχή της Ralph Lauren. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. 

Περίπου τα τρία τέταρτα των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ως τώρα έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v