Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησε ο Nasdaq ενώ σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο Dow Jones. Οριακή άνοδος για τον S&P. Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Στο 1,82% το 10ετές ομόλογο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για την υπογραφή μιας προσωρινής εμπορικής συμφωνίας μπορεί να καθυστερήσει ως τον Δεκέμβριο.

Αξιωματούχος που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, σημείωσε πως είναι ακόμα πιθανό να μην επιτευχθεί τελικά συμφωνία για την «πρώτη φάση» των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι δεκάδες χώροι έχουν προταθεί για τη συνάντηση, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Χιλή, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί εργαζόμενοι ήταν λιγότερο παραγωγικοί το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη.

Ειδικότερα, η παραγωγικότητα σημείωσε πτώση 0,3% από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η παραγωγικότητα θα αναπτυχθεί κατά 0,9%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με οριακή μεταβολή στις 27.492 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη μόλις 0,02% στις 3.075 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,29% στις 8.410 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+1,2%) και Procter & Gamble (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-3%) και Exxon Mobil(-2,3%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,5% στα 57,23 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ανέκαμψε από το χαμηλό τριών εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο 0,6% στα 1.493 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1072 δολ. από 1,1075 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v