Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Άλμα 4,5% για τη μετοχή της Walt Disney. Στο 1,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση πάνω από 1% για το αργό.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά την Παρασκευή, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών για ανακωχή στην εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,05% στις 27.660 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,07% στις 3.083 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,04% στις 8.430 μονάδες.

Την Πέμπτη η Κίνα ανακοίνωσε ότι και οι δύο χώρες θα άρουν σταδιακά τους επιπλέον δασμούς που έχουν επιβάλει.

Ωστόσο, δημοσίευμα του Reuters το οποίο ανέφερε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου για τη συμφωνία αυτή επηρέασε αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.

«Έχουμε βρεθεί ξανά στο σημείο αυτό, όπου κάθε πληροφορία που βγαίνει από τον Λευκό Οίκο διαφέρει από αυτήν που βγαίνει από την Κίνα», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής οικονομολόγος της Raymond James. «Υπάρχει νευρικότητα εξαιτίας αυτών των αντικρουόμενων μηνυμάτων. Μετά τα κέρδη που έχουμε δει ως τώρα, λίγη μεταβλητότητα είναι αναμενόμενη», πρόσθεσε.

Ο S&P 500 οδεύει για την καλύτερη χρονιά του από το 2013, ενώ οι Nasdaq και Dow Jones βλέπουν κέρδη για το 2019 μετά τις περσινές απώλειες.

Από τις 430 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ως τώρα, περίπου τα τρία τέταρτα έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walt Disney ενισχύεται 4,5% στα 138 δολάρια, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο $1,07 έναντι εκτίμησης για 95 σεντς. Τα έσοδα ανήλθαν στα $19,1 δισ. από 19,04 δισ. που αναμένονταν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,75% στα 56,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,25% στα 1.426 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,10 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 1,93%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v