Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street με ώθηση από το εμπόριο. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Nasdaq (+1,32%). Στο επίκεντρο τα επιχειρηματικά deals. Άνοδος για πετρέλαιο. Νέες πιέσεις στον χρυσό.

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά από δημοσιεύματα ότι η πρώτη φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να υπογραφεί εντός του έτους.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην κινεζική κυβέρνηση, σημείωνε πως το Πεκίνο παραμένει δεσμευμένο στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μια δεύτερη φάση ή ακόμα και μια τρίτη φάση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Wall Street Journal, κινέζοι αξιωματούχοι κάλεσαν τους Αμερικανούς ομολόγους τους στο Πεκίνο για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, μεγάλη πτώση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο το παγκόσμιο εμπόριο, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι η παγκόσμια κάμψη που έχει βαρύνει τους εξαγωγείς φτάνει στο τέλος της.

Ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου διολίσθησε κατά 1,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,5% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του World Trade Monitor.

Στο εταιρικό μέτωπο, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τα σχέδια εξαγοράς της TD Ameritrade από την Charles Schwab.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η συγχώνευση των δύο εισηγμένων επενδυτικών εταιρειών θα δημιουργήσει μία τεράστια επιχείρηση με assets πελατών πάνω από 5 τρισ. δολάρια, $3,8 τρισ. από τη Schwab και $1,3 τρισ. από την TD Ameritrade.

Το deal θα δημιουργήσει έναν «Γολιάθ στη Διαχείριση Πλούτου», τόνισε Mike Mayo, ανώτερος αναλυτής της Wells Fargo, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% στις 28.066, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,71% στις 3.132 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,32% στις 8.632 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,2%) και Intel (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-0,9%) και Verizon (-0,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,4% στα 58,1 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.456 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1009 δολ. από 1,1021 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v