Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί 1% ο Nasdaq με εμπόριο και μάκρο στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με τον Nasdaq να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. Κέρδη για το αργό. Στο 1,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Στο 1,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί 1% ο Nasdaq με εμπόριο και μάκρο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα τελευταία νέα από το εμπορικό μέτωπο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 27.950 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 0,95% στις 8.581 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,25% στις 3.133 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν τον Νοέμβριο με ισχυρά κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο S&P 500 πραγματοποίησε άλμα 3,4% τον περασμένο μήνα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,7% και ο Nasdaq πραγματοποίησε ράλι 4,5%.

O Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι επαναφέρει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από Βραζιλία και Αργεντινή.

«H Bραζιλία και η Αργεντινή είναι σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματός τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό επαναφέρω τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που φτάνουν στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης ISM διολίσθησε στις 48,1 μονάδες από 48,3 μονάδες τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 49,4 μονάδες.

Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες δείχνει συρρίκνωση του τομέα της μεταποίησης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,99% στα 56,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,4% στα 1.466 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,103 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 5 μονάδων βάσης στο 1,85%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Visa βουτάει 2,3%, της Microsoft και της American Express 1,7% και της Walt Disney 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v