Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν για δεύτερη διαδοχική μέρα και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street. Αισιοδοξία για το εμπόριο. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό. Στο 1,73% το 10ετές ομόλογο.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία ΗΠΑ-Κίνας κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «την επίλυση βασικών ζητημάτων».

Το τηλεφώνημα έγινε μεταξύ του κορυφαίου εμπορικού διαπραγματευτή της Κίνας, Λίου Χε και του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτιζερ, καθώς και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Και οι δύο πλευρές συζήτησαν για την επίλυση βασικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, κατέληξαν σε συναίνεση για τον τρόπο επίλυσης σχετικών προβλημάτων και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία πρώτης φάσης», σύμφωνα με την κινεζική ανακοίνωση, που μεταδίδει το CNBC.

Επιπλέον, αργότερα και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι στην τελική ευθεία για την επίτευξη της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Το ίδιο ουσιαστικά υποστήριξε και η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουεϊ.

«Πλησιάζουμε πραγματικά κοντά και αυτή η πρώτη φάση είναι σημαντική» ανέφερε σε συνέντευξη στο Fox News. «Αλλά ο πρόεδρος θέλει να το κάνει αυτό σε φάσεις, σε ενδιάμεσες φάσεις γιατί είναι μια τόσο μεγάλη, ιστορική εμπορική συμφωνία» πρόσθεσε.

Στην στεγαστική αγορά, συγκρατημένη πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν τον Οκτώβριο ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν και οι τιμές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 733.000. Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, δείχνοντας άνοδο 4,5% αντί για απώλειες 0,7%.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,2% στις 28.121, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,22% στις 3.140 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,18% στις 8.647 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,6% στα 58,41 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.460 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1026 δολ. από 1,1014 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v