Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κολλημένη» με τα ρεκόρ η Wall Street

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι δείκτες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Απώλειες για χρυσό και αργό. Στο 1,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο.

«Κολλημένη» με τα ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και ενθαρρυντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,01% στις 28.115 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% υψηλότερα στις 8.664 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,17% στις 3.145 μονάδες. 

Την Πέμπτη η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της αργίας της «Ημέρας των Ευχαριστιών».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η ανάπτυξη του τρίτου τρίμηνου αναθεωρήθηκε υψηλότερα στο 2,1% από το 1,9%. Το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 2%.

Η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες αντιστοιχούν σε πάνω από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας, παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,9%.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας κατέγραψε σημαντική πτώση την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 15.000 στις 213.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 220.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,05% στα 58,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% χαμηλότερα στα 1.454 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,76%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Deere βουτάει 4,7% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Άλμα 3,9% σημειώνει η μετοχή της Under Armour μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής σε «strong buy». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v