Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο. Άνοδος για το δολάριο. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 1,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά. 

Ο Dow Jones κινείται 0,2% υψηλότερα στις 28.127 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,27% στις 8.655 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,23% στις 3.141 μονάδες. 

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο εμπορικό μέτωπο. Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, οι ΗΠΑ και η Κίνα είχαν ακόμη μία τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «την επίλυση βασικών ζητημάτων».

Το τηλεφώνημα έγινε μεταξύ του κορυφαίου εμπορικού διαπραγματευτή της Κίνας, Λίου Χε και του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, καθώς και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το έλλειμμα των ΗΠΑ στο εμπόριο αγαθών συρρικνώθηκε κατά 6% τον Οκτώβριο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών διολίσθησε στα $66,5 δισ. τον Οκτώβριο από $70,5 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν έλλειμμα $71,8 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 0,5% στα 58,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% χαμηλότερα στα 1.454 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,101 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 1,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v