Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πάνω από 1% στη Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ

Στο «κόκκινο» οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το εμπόριο να παραμένει στο επίκεντρο. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο.

Πτώση πάνω από 1% στη Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ενδέχεται να καθυστερήσει την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 1,4% στις 27.374 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,12% χαμηλότερα στις 8.470 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βουτάει 1,09% στις 3.079 μονάδες. 

«Δεν υπάρχει διορία για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, μπορεί να κλείσει και μετά τις εκλογές του 2020», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας ο Τραμπ.

«Τα πηγαίνω πολύ καλά όσον αφορά τη συμφωνία με την Κίνα, εάν το θέλω», είπε στους δημοσιογράφους.

«Δεν νομίζω ότι εναπόκειται στο αν αυτοί θέλουν να την κλείσουν, αλλά στο αν εγώ θέλω να την κάνω. Θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε.

«Η σημερινή συνεδρίαση θα εξαρτηθεί από το πώς θα ερμηνεύσει η αγορά τα σχόλια του Τραμπ», υποστηρίζει αναλυτής της BMO Capital Markets.

To επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε και από την απειλή των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς 100% στις εισαγωγές γαλλικής σαμπάνιας, τυριού και άλλων ειδών πολυτελείας, ύψους 2,4 δισ. δολαρίων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,43% στα 55,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,78% στα 1.480 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,107 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση 5 μονάδων βάσης, στο 1,77%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 3% στα 211 δολάρια, ενώ η μετοχή της Dow καταγράφει απώλειες 3,5%, τις μεγαλύτερες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v