Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας. Υποχωρεί ο χρυσός. Προσπάθεια ανάκαμψης για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Σε ελεύθερη πτώση 9% η Under Armour.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις ενδείξεις αναζωπύρωσης της πανδημίας σε χώρες οι οποίες έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 24.312 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,8% υψηλότερα στις 9.198 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.937 μονάδες. 

H Νότια Κορέα προειδοποίησε για νέες εστίες μετάδοσης του ιού σε νυχτερινά κέντρα στη Σεούλ, ενώ νέα κρούσματα επιβεβαίωσαν η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία.

Στη Γερμανία, κάποιες περιοχές υπερέβησαν το όριο κρουσμάτων που είχαν θέσει οι αρχές της χώρας για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενώ ο δείκτης μετάδοσης του ιού (R) επανήλθε πάνω από το 1.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Exxon Mobil και Chevron υποχωρούν πάνω από 1%.

Απώλειες πάνω από 2% σημειώνουν μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, μεταξύ των οποίων οι Carnival, Norwegian Cruise Line, American Airlines και United Airlines.

Πτώση 1,8% σημειώνει η Marriott International, μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων κερδών που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Βουτιά 9,7% πραγματοποιεί η Under Armour.

Οι προσδοκίες για επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας οδήγησαν υψηλότερα τη Wall Street την περασμένη εβδομάδα. Ο S&P 500 ενισχύθηκε πάνω από 1% την Πέμπτη και την Παρασκευή, κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη μετά από δύο διαδοχικές εβδομαδιαίες πτώσεις.

«Η πεποίθηση της αγοράς για θετικά νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξη και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος η επανεκκίνηση της οικονομίας να είναι πολύ πιο αργή από ό,τι πιστεύουν πολλοί», ανέφερε στέλεχος της NN Investment Partners στην Ολλανδία.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,67%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,1% στα 25,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,2%, στα 1.710 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v