Έκτη σερί άνοδος για τον Nasdaq

Κέρδη για άλλη μια συνεδρίαση σημείωσε ο Nasdaq ενώ υποχώρησε ο Dow Jones. Οριακή μεταβολή για τον S&P. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Στο 0,71% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Έκτη σερί άνοδος για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street την ώρα που πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ προχωρούν σε σταδιακή άρση των περιορισμών.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της επανέναρξης των οικονομιών, μιας διαδικασίας που αναμένεται να επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες», σχολίασε ο ιδρυτής της Vital Knowledge, Adam Crisafulli. «Ωστόσο ο S&P 500 παραμένει υπεραγορασμένος στα τρέχοντα επίπεδα, την ώρα που αυξάνονται οι προσδοκίες για επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομικής δραστηριότητας».

Σημειώνεται ότι ο S&P έχει καταγράψει ράλι πάνω από 33% μετά το χαμηλό της 23ης Μαρτίου. Η άνοδος στηρίχθηκε σε τεχνολογικές μετοχές όπως του Facebook, της Amazon, της Apple, της Alphabet και της Microsoft. Όλες αυτές οι μετοχές έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 20% από τα τέλη Μαρτίου.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,45% ή 109 μονάδες, στις 24.221, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μόλις 0,01% στις 2.930 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 10,78% στις 9.192 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Pfizer (+2,6%) και Merck & Co (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι American Express (-4,5%) και Boeing (-3,4%).

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε πως η Κίνα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για τη ζημιά που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός, κατηγορώντας το Πεκίνο για την πανδημία.

«Προξένησαν τρομακτική ζημιά στον κόσμο, η οποία και συνεχίζεται», τόνισε ο Ναβάρο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. «Η Κίνα οφείλει να πληρώσει τον λογαριασμό… Δεν αποτελεί τιμωρία τους, αλλά υποχρέωση να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

“Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή εν μέσω lockdowns λόγω κορωνοϊού, μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Ο Μνούτσιν είπε πως “ο Λευκός Οίκος συζητά περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Όμως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να διασώσει πολιτείες που επέδειξαν ‘κακή’ διαχείριση”.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 2,4% στα 24,14 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στα 1.698 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0812 δολ. από 1,0837 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v