Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου για τον Dow Jones

Σε θετικό έδαφος γυρίζει ο βιομηχανικός δείκτης με στήριξη από πετρελαϊκές και τράπεζες. Ανακάμπτει το αργό. Κέρδη 0,9% για τον χρυσό. Στο 0,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου για τον Dow Jones

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες την Πέμπτη, καθώς ο Dow Jones και ο S&P  500 γύρισαν σε θετικό έδαφος μετά από απώλειες 1,5% στην αρχή της συνεδρίασης.

O Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 23.375 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,3% στις 8.883 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,15% υψηλότερα στις 2.824 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης έλαβε στήριξη από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και των πετρελαϊκών που αντιστάθμισαν τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. 

Οι μετοχές των JP Morgan και Bank of America ενισχύονται πάνω από 2%, της Citigroup κινείται 1,7% υψηλότερα και της Wells Fargo πραγματοποιεί ράλι 7%. 

Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στα 2,98 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαΐου.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωθούν στα 2,5 εκατομμύρια.

Αν και ο αριθμός των αιτήσεων κινήθηκε χαμηλότερα για έκτη διαδοχική εβδομάδα, συνολικά έχουν υποβληθεί 36,5 εκατομμύρια αιτήσεις τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Πτώση 2,6% κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών, με «βαρίδι» τις τιμές του αργού πετρελαίου.

Το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε και από τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν θέλει συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 6% στα 26,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,9% στα 1.733 δολάρια ανά ουγγιά.

Ανησυχία προκάλεσαν και η εκτίμηση δύο διάσημων επενδυτών ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών είναι υπερβολικά υψηλές. Ο Ντέιβιντ Τέπερ τόνισε στο CNBC ότι αυτή είναι η δεύτερη πιο υπερτιμημένη αγορά που έχει δεί, ενώ ο Στάνλεϊ Ντρακενμίλερ υποστήριξε ότι το το risk-reward της κατοχής μετοχών είναι το χειρότερο που έχει δει εδώ και χρόνια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0793 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,61%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v