Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Διευρύνει το χθεσινό ράλι η αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Υποχωρεί ο χρυσός. Άνοδος για το αργό. Κέρδη 3,5% για Goldman Sachs. Στο 0,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία για την εξέλιξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού και ενώ το βλέμμα των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

O Dow Jones ενισχύεται 1,4% στις 27.012 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,7% στις 10.561 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,04% στις 3.229 μονάδες.

H Moderna ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 27 Ιουλίου, ενώ ανέφερε ότι το υπό εξέλιξη εμβόλιο παρήγαγε «ισχυρή» ανοσιακή απόκριση σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

H μετοχή της φαρμακευτικής πραγματοποιεί ράλι 12,7%. 

«Οι επενδυτές ελπίζουν ότι πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην ανακάλυψη αποτελεσματικών θεραπειών για τον κορωνοϊό και στο τέλος της πανδημίας, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για μια μεγάλη ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της ThinkMarkets.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη $6,26 ανά μετοχή ή 2,25 δισ. δολάρια, από $5,81 ανά μετοχή ή 2,20 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Τα έσοδα ήταν 41% υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 13,3 δισ. δολάρια, και τα καλύτερα έσοδα δεύτερου τριμήνου που έχει καταγράψει ποτέ η Goldman.

H μετοχή καταγράφει κέρδη 3,5% στα 221 δολάρια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγής των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, εν μέσω αύξησης του κόστους των καυσίμων. O δείκτης τιμών εισαγωγών σημείωσε άνοδο κατά 1,4% τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση. Το αποτέλεσμα του Ιουνίου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, καθώς οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα αυξηθούν κατά 1,0%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 40,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,22% στα 1.809 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,143 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,65%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v