Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Νέα άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις για το εμβόλιο στο επίκεντρο. Κέρδη πάνω από 2% για το αργό. Ράλι 6,7% για τη μετοχή της Moderna. Στο 0,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Mε άνοδο έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου της Goldman Sachs και εν μέσω αισιοδοξίας για την εύρεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,86% στις 26.870 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,59% υψηλότερα στις 10.550 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,9% στις 3.226 μονάδες.

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV ανακοίνωσε ότι θα δημοσιευτούν την Πέμπτη πολύ θετικά αποτελέσματα από τις πρώτες δοκιμές εμβολίου που εξελίσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία Astrazeneca.

Εν τω μεταξύ, η Moderna ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 27 Ιουλίου, ενώ ανέφερε ότι το υπό εξέλιξη εμβόλιο παρήγαγε «ισχυρή» ανοσιακή απόκριση σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

H μετοχή της φαρμακευτικής πραγματοποίησε ράλι 6,9%.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, κέρδη $6,26 ανά μετοχή ή 2,25 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Goldman Sachs για το δεύτερο τρίμηνο, από $5,81 ανά μετοχή ή 2,20 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.Τα έσοδα ήταν 41% υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 13,3 δισ. δολάρια, και τα καλύτερα έσοδα δεύτερου τριμήνου που έχει καταγράψει ποτέ η Goldman.

H μετοχή κατέγραψε άνοδο 1,6% στα 216 δολάρια. 

«Ξεκάθαρα, το δεύτερο τρίμηνο βλέπουμε ισχυρά αποτελέσματα στην επενδυτική τραπεζική, πολύ ισχυρά αποτελέσματα στο trading. Από την άλλη, τα αποτελέσματα αυτά πιέζονται από τις μειώσεις στα επιτοκιακά περιθώρια, καθώς και από τη μεγάλη άνοδο στις προβλέψεις για απώλειες από κόκκινα δάνεια» δήλωσε αναλυτής της Barclays στο CNBC.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η έκθεση Beige Book της Fed έδειξε ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο, αλλά και μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας.

Οι τιμές εισαγωγής των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, εν μέσω αύξησης του κόστους των καυσίμων. O δείκτης τιμών εισαγωγών σημείωσε άνοδο κατά 1,4% τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση. Το αποτέλεσμα του Ιουνίου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, καθώς οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα αυξηθούν κατά 1,0%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 2,3% στα 41,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,02% υψηλότερα  στα 1.813 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,142 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,63%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v