Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες εν μέσω ανησυχιών για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Υποχωρεί το αργό πετρέλαιο. Απώλειες 2% για τη Microsoft. Αλμα 5,5% για την Tesla.

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,97% στις 26.743 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,9% χαμηλότερα στις 10.504 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,9% στις 3.245 μονάδες. 

 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί 2% παρά την ανακοίνωση εσόδων τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η απόκτηση αδειών εκμετάλλευσης επιβραδύνθηκε, ενώ η θυγατρική LinkedIn δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

Άλμα 5,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία ήταν κατά πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 41,6 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3% στα 1.870 δολάρια ανά ουγγιά, πλησιάζοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1559 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,58%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v