Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

«Διάλειμμα» στο ράλι των τεχνολογικών μετοχών. Kοντά σε υψηλό εννιά ετών ο χρυσός. Άνοδος πάνω από 2% για το αργό. Υποχώρησε το δολάριο. Στο 0,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 4,1% για τη Philip Morris.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500 την Τρίτη, ενώ ο Nasdsaq γύρισε στο «κόκκινο», καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν κέρδη από το χθεσινό τεχνολογικό ράλι.

Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix, Microsoft και Apple υποχώρησαν πάνω από 0,5%.

Άνοδο σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της JP Morgan ενισχύθηκε 2,3% και της Bank of America 3%.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι αεροπορικές μετοχές. Η μετοχή της Delta Airlines κατέγραψε άνοδο 1,7% και της United Airlines 2,9%.

«Η κατεύθυνση των τιμών είναι η αντίθετη από αυτήν της Δευτέρας, καθώς οι κυκλικές μετοχές υπεραποδίδουν και οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη στις μετοχές ανάπτυξης» έγραψε αναλυτής της Vital Knowledge.

Εκτός από τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων οι επενδυτές παρακολουθούν και τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το επόμενο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Οι βουλευτές δέχονται πιέσεις να εγκρίνουν το πακέτο πριν το τέλος του μήνα, όταν θα λήξει το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τη στήριξη των ανέργων.

Οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης συνεχίζονται καθώς η πανδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. H Καλιφόρνια έγινε σήμερα η δεύτερη αμερικανική πολιτεία μετά τη Νέα Υόρκη που καταγράφει περισσότερα από 400.000 κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η αμερικανική πολιτεία μετρά 400.166 κρούσματα και βρίσκεται στα πρόθυρα να ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη, το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, στον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων, από τότε που ο νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε εκεί τον Ιανουάριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Coca-Cola έκλεισε με άνοδο 2,4% μετά την ανακοίνωση κερδών δεύτερου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της IBM διέγραψε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε με πτώση 0,3%.

Άλμα 4,1% πραγματοποίησε η μετοχή της Philip Morris. Η μητρική Malboro ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε πάνω από 2% στα 41,9 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 1,5% στα 1.841 δολάρια ανά ουγγιά, κοντά σε υψηλό εννιά ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,143 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,61%.

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη μετά τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, περιορίζοντας τα κέρδη προς το τέλος της συνεδρίασης. Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 6.269 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,96% στις 13.171 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC ενισχύθηκε 0,22% στις 5.104 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v