Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Πάνω από τα 41 το αργό. Άνοδος πάνω από 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται 2,6% η IBM. Στο 0,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για την οικονομία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 26.948 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,03% υψηλότερα στις 10.769 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 3.271 μονάδες. 

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα είχε η συμφωνία των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το επόμενο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Οι βουλευτές δέχονται πιέσεις να εγκρίνουν το πακέτο πριν το τέλος του μήνα, όταν θα λήξει το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τη στήριξη των ανέργων.

«Πιστεύω ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα επωφελούνταν από μία είδηση για έγκριση του πακέτου τόνωσης», ανέφερε σε σημείωμα η υπεύθυνη της Invesco για τις διεθνείς αγορές. «Σε εποχές σαν αυτή, παρά το τεράστιο και αυξανόμενο έλλειμμα των ΗΠΑ, πιστεύω ότι η μεγάλη κυβέρνηση αποτελεί καλή είδηση για τη χρηματιστηριακή αγορά» πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν ισχυρό ράλι, με τον Nasdaq να ενισχύεται 2,5%. Η μετοχή της Amazon πραγματοποίησε άλμα 7,9%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,7% στα 41,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 1,25% στα 1.840 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,143 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,618%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM ενισχύεται 2,6% μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Άνοδο 3% καταγράφει η μετοχή της Tesla, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v