Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στη δημοσιονομική τόνωση. Βουτιά 7% για Netflix. Διολισθαίνει το δολάριο. Μικρή πτώση για αργό. Ενισχύεται ο χρυσός. Στο 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου.

Mικρή πτώση στη Wall Street

Ήπιές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού ανήλθαν σε επίπεδα-ρεκόρ και ενώ οι επενδυτές αναμένουν νέα μέτρα τόνωσης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 26.676 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% χαμηλότερα στις 10.459 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,04% στις 3.214 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 βρίσκονται σε θετικό έδαφος για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq από την άλλη κινείται περίπου 1,4% χαμηλότερα σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της BlackRock ενισχύεται 2%. Η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο ανακοίνωσε μεγάλη άνοδο στα τριμηνιαία κέρδη. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε κέρδη 1,21 δισ. δολάρια ή $7,85 ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από 1,0 δισ. δολάρια ή $6,41 ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Ολοκλήρωσε το τρίμηνο με $7,32 τρισ. σε υπό διαχείριση assets, σημειώνοντας άνοδο από τα $6,84 τρισ. που είχε το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μετά το ξεκίνημα των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για την πορεία της ανάκαμψης των εταιρειών μετά το σοκ της πανδημίας.

Παράλληλα, ελπίζουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη, καθώς το πρόγραμμα επιπρόσθετης στήριξης των ανέργων λήγει στις 31 Ιουλίου. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η μάχη στο Κογκρέσο για την ψήφιση του επόμενου πακέτου τόνωσης.

«Θα υπάρχει ένταση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα διαπραγματεύονται Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι. Υποψιάζομαι ότι θα καταλήξουν κάπου πιο κοντά στο 1,5 με 2 τρισ. δολάρια δημοσιονομικής τόνωσης», ανέφερε στο CNBC ο CIO της Bahnsen Group.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 17% στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, φτάνοντας στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,19 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Ηταν σχεδόν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch, καθώς εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν το 1,2 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,47% στα 40,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,4% στα 1.807 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,142 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,6%.

Στο ταμπλό η μετοχή του Netflix βουτάει 7%, λόγω του guidance για τους νέους συνδρομητές, που είναι μισοί από αυτούς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η δημοφιλής πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο δεν κατάφερε να έχει κέρδη ανά μετοχή σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις, λόγω εφάπαξ χρέωσης στην Καλιφόρνια, που σχετίζεται με πιστώσεις φόρου έρευνας και ανάπτυξης.

Ωστόσο, η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις όσον αφορά τα έσοδα και τους παγκόσμιους επί πληρωμή συνδρομητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v