Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Mε αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες σε μια συνεδρίαση με οριακές μεταβολές. Απώλειες 6,4% για το Netflix. Άνοδος 3,6% για τη Blackrock. Κάτω από το 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση για το δολάριο.

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και ενώ τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,23% στις 26.671 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,28% υψηλότερα στις 10.503 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε επίσης άνοδο 0,28% στις 3.224 μονάδες.

Oι μετοχές διέγραψαν τα αρχικά περιορισμένα κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε στις 73,2 μονάδες τον Ιούλιο από 78,1 τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για άνοδο στις 78,6 μονάδες.

«Εν ολίγοις, ο δείκτης αποδυναμώθηκε στις αρχές Ιουλίου καθώς το κλίμα επιδεινώθηκε αντανακλώντας δίχως αμφιβολία το άλμα στα κρούσματα κορωνοϊού το οποίο για μία ακόμα φορά περιορίζει τη δραστηριότητα και συσκοτίζει το outlook, ειδικά όσον αφορά τις προοπτικές για την απασχόληση» ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency Economics σε σημείωμα. «Η εμπιστοσύνη πιθανότατα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ελλείψει μιας πιο περιεκτικής υγειονομικής απάντησης η οποία θα οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο του ιού και θα αποτρέψει κύμα λουκέτων που θα προκαλέσει μεγαλύτερο πλήγμα στην αγορά εργασίας» επισήμανε.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με πάνω από 70.000 μολύνσεις την Παρασκευή, το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Η ανησυχία για τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων έχει εν μέρει αντισταθμιστεί από την αισιοδοξία για το μέγεθος του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης που ετοιμάζει το Κογκρέσο και η κυβέρνηση Τραμπ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της BlackRock ενισχύθηκε 3,6%. Η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο ανακοίνωσε μεγάλη άνοδο στα τριμηνιαία κέρδη. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε κέρδη 1,21 δισ. δολάρια ή $7,85 ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από 1,0 δισ. δολάρια ή $6,41 ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Ολοκλήρωσε το τρίμηνο με $7,32 τρισ. σε υπό διαχείριση assets, σημειώνοντας άνοδο από τα $6,84 τρισ. που είχε το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Boυτιά 6,4% σημείωσε το Netflix, λόγω του guidance για τους νέους συνδρομητές, που είναι μισοί από αυτούς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 0,47% στα 40,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύθηκε 0,6% στα 1.812 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,143 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε τρεις νομάδες βάσης χαμηλότερα στο 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v