Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Ήπια κέρδη σημειώνουν οι δείκτες, με το βλέμμα στα αποτελέσματα και την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Κάτω από το 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε υψηλό εννιά ετών ο χρυσός. Βουτάει 0,5% το δολάριο έναντι του ευρώ.

Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω νέων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και εν αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από τη Microsoft και την Tesla.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 26.869 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,23% υψηλότερα στις 10.703 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 3.264 μονάδες.

Η Κίνα γνωστοποίησε σήμερα πως οι ΗΠΑ τής έδωσαν ξαφνικά εντολή να κλείσει το προξενείο της στην πόλη του Χιούστον, κίνηση που το Πεκίνο δηλώνει πως καταδικάζει έντονα.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το State Department, καθώς εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε από την πλευρά του πως δόθηκε οδηγία για κλείσιμο του γενικού προξενείου της Κίνας στο Χιούστον, «προκειμένου να προστατεύσουμε την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τις ιδιωτικές πληροφορίες των Αμερικανών». Κατά τον ίδιο, ο πρόεδρος Τραμπ «επιμένει στη δικαιοσύνη και την αμοιβαιότητα των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ εκτινάχτηκαν 20,7% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το άλμα οδήγησε τις πωλήσεις στο επίπεδο των 4,72 εκατομμυρίων μονάδων.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται πάνω από 3%. Η Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech θα λάβουν 1,95 δισ. δολάρια από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, για να παραγάγουν και να παραδώσουν 100 εκατομμύρια δόσεις του υποψήφιου εμβολίου τους κατά της Covid-19.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,5% στα 1.853 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο κινείται 1,45% χαμηλότερα, στα 41,35 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο βουτάει 0,5% έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,158 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,58%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v