Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες παρά τις ανησυχίες για την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας και την πανδημία. Κοντά σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός. Πτώση 0,5% για το δολάριο έναντι του ευρώ. Κάτω από το 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Με άνοδο έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη παρά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τα σταθερά μεγάλα νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,62% στις 27.005 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,24% στις 10.701 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,57% στις 3.276 μονάδες. 

O δείκτες κινήθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.O S&P 500 παραμένει σε θετικό έδαφος για το 2020, σημειώνοντας άνοδο περίπου 1%. Ο Nasdaq βρίσκεται 18% υψηλότερα από τις 1 Ιανουαρίου, ενώ ο Dow καταγράφει απώλειες 6%.

«Οι επενδυτές ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουν» δήλωσε στο Reuters ο Τιμ Γκρίσκεϊ, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων στην Inverness Counsel. «Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα».

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι καταγράφηκαν πάνω από 1000 θάνατοι στις ΗΠΑ από την Covid-19 την Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στους 142.000. Ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω της ανόδου των κρουσμάτων.

Το Κογκρέσο παραμένει διχασμένο όσον αφορά το νέο πακέτο τόνωσης το οποίο αναμένεται να στοιχίσει 1 τρισ. δολάρια ή περισσότερο, λιγότερο από δύο εβδομάδες προτού λήξει το έκτακτο ομοσπονδιακό πρόγραμμα στήριξης των ανέργων.

Εν τω μεταξύ, η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα κλιμακώθηκε την Τετάρτη μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να δώσει στην Κίνα διορία τριών ημερών για να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ εκτινάχτηκαν 20,7% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το άλμα οδήγησε τις πωλήσεις στο επίπεδο των 4,72 εκατομμυρίων μονάδων.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύθηκε πάνω από 1% στα 1.865 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο βούτηξε 0,5% έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,158 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολίσθησε δύο μονάδες βάσης, στο 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v