Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα για Dow Jones με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος και οι τρεις δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Πτώση για το αργό. Ενισχύεται ο χρυσός. Στο 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδικό γύρισμα για Dow Jones με τεχνολογική ώθηση

Η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών οδηγεί υψηλότερα τους δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 26.707 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,8% στις 10.693 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,6% υψηλότερα, στις 3.244 μονάδες. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones και ο S&P 500 ενισχύθηκαν 2,3% και 1,3% αντίστοιχα, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. Στον αντίποδα, ο Nasdaq έκλεισε την εβδομάδα στο «κόκκινο». Το Facebook και η Alphabet υποχώρησαν πάνω από 1% την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Microsoft κατέγραψε απώλειες 5,1%. Βουτιά 7,4% και 10,2% σημείωσαν η Amazon και η Netflix αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους του εμβολίου που εξελίσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca δίνουν μια αισιόδοξη τροπή στην προσπάθεια καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού.

Το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα τόσο των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων όσο και των Τ-λεμφοκυττάρων, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 40,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,45% υψηλότερα, στα 1.818 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,142 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,608%.

Στο ταμπλό, ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι τεχνολογικές μετοχές. Η Microsoft καταγράφει κέρδη 3,7% τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Άνοδο πάνω από 1% σημειώνουν οι Apple και IBM. 

Η μετοχή της Chevron υποχωρεί 1,7% στα 86 δολάρια. Η πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη Νoble έναντι $5 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v