Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψαν οι τρεις δείκτες. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός. Βουτιά 15,7% για την Intel. Στο 0,59% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Νέα πτώση για το δολάριο.

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές, καθώς ο τεχνολογικός τομέας συνέχισε στο «κόκκινο» και οι νέες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκάλεσαν ανησυχίες στους επενδυτές.

O Dow Jones υποχώρησε 0,68% στις 26.469 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,94% στις 10.363 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,62% στις 3.215 μονάδες.

Για την εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης σημείωσε πτώση 0,8%, ο Nasdaq υποχώρησε 1,3% και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,3%.

«Ζούμε σε μια κατάσταση διαρκούς μεταβλητότητας» ανέφερε ο Γιόχαν Γκραν, επικεφαλής στρατηγικής για τα ETF στην Allianz Investment Management. «Μας έχει περικυκλώσει η αβεβαιότητα, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής».

«Είναι δύσκολο να σταματήσει σύντομα η μεταβλητότητα και η αβεβαιότητα που τη συνοδεύει σύντομα» πρόσθεσε ο κ. Γκραν.

Ο δείκτης «φόβου» VIX της CBOE, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στις μετοχές του S&P 500, ανήλθε στις 26,29 μονάδες.

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, ο τεχνολογικός τομέας αποτέλεσε «βαρίδι» και για τους τρεις δείκτες. Η μετοχή της Intel βούτηξε 15,7%. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η παραγωγή νέων τσιπ.

«Οι επενδυτές έχουν βγάλει τόσα χρήματα από αυτές τις τεχνολογικές μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε με το που θα δουν το πρώτο σημάδι αδυναμίας σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη» τόνισε αναλυτής στο Reuters.

Oι μετοχές των Amazon και Netflix έχουν σημειώσει κέρδη πάνω από 48% από την αρχή του έτους. Η Alphabet και το Facebook έχουν κινηθεί 12% υψηλότερα στο ίδιο διάστημα.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, το Facebook υποχώρησε πάνω από 4% και η Apple 3,6%, ενώ το Netflix έκλεισε 2,4% χαμηλότερα.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώσε άνοδο 0,4% στα 1.897 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο πάνω από το κλείσιμο-ρεκόρ των 1.891 δολαρίων που σημειώθηκε στις 22 Αυγούσου του 2011. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,161 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v